BEZLEPKOVÝ BROWNIES

Dnes sme mali chuť na riadnu dávku čokolády. Doma som popozerala, čo všetko mám, prešla som na internete zopár receptov a toto som vykúzlila. Podarilo sa mi tam prepašovať dokonca aj cviklu, ale psssst :).  Blíži sa Valentín a čokoláda k nemu určite patrí …

 

Potrebujeme:

– 200 g uvarenej cvikly

– 100 g kvalitnej horkej čokolády 70 %

– 25 g pomletého kokosu (meliem si ho na mlynčeku na kávu)

– 25 g pomletých mandlí/vlašských orechov (tiež pomletých na mlynčeku na kávu)

– 2 vajcia

– 50 g masla

– 50 g trstinového cukru alebo iného sladidla

– 2 PL medu

– 1 ČL sódy bikarbóny

 

Postup:

Cviklu si nastrúhame na tenko. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, med a maslo. Zmiešame všetky sypké suroviny, aby sa sóda dostala všade, prilejeme rozpustenú čokoládovú zmes a na záver nastrúhanú cviklu. Všetko poriadne premiešame. Vylejeme do menšej tortovej formy, alebo menšieho plechu a pečieme 30-35 minúť na 175° C.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *