Falafel máme veľmi radi, jeho príprava je nenáročná a chutí dobre aj na druhý deň. Môžete si k nemu pripraviť šalát alebo grilovanú zeleninku, či zemiaky. Určite potešíte aj návštevu, keď prípravíte túto pochúťku. Fantasticky bude chutiť s nejakým dipom.
Potrebujeme :
- 2 šálky uvareného cíceru
- 2 väčšie cibule
- 6 strúčikov cesnaku
- petržlenová vňať
- soľ
- rímska rasca
- olej na pokvapkanie falafelu
Postup:
Všetky suroviny spolu poriadne rozmixujeme. Ja to mixujem radšej na 2x, teda rozdelím si suroviny na dve časti a rozmixujem, lepšie sa vám všetko vymixuje a prepojí. Mala by vám vzniknúť hustá rozdrvená zmes. Pridáme soľ a vňať s rímskou rascou. Umyjeme si ruky a vytvarujeme menšie guľky. Poukladáme na plech, môžeme ho vystlať papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Pečieme pri teplote 220 °C kým nie sú guličky pekne hnedé.