Falafel

Falafel máme veľmi radi, jeho príprava je nenáročná a chutí dobre aj na druhý deň. Môžete si k nemu pripraviť šalát alebo grilovanú zeleninku, či zemiaky. Určite potešíte aj návštevu, keď prípravíte túto pochúťku. Fantasticky bude chutiť s nejakým dipom.

Potrebujeme :

  • 2 šálky uvareného cíceru
  • 2 väčšie cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • rímska rasca
  • olej na pokvapkanie falafelu

Postup:

Všetky suroviny spolu poriadne rozmixujeme. Ja to mixujem radšej na 2x, teda rozdelím si suroviny na dve časti a rozmixujem, lepšie sa vám všetko vymixuje a prepojí. Mala by vám vzniknúť hustá rozdrvená zmes. Pridáme soľ a vňať s rímskou rascou. Umyjeme si ruky a vytvarujeme menšie guľky. Poukladáme na plech, môžeme ho vystlať papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Pečieme pri teplote 220 °C kým nie sú guličky pekne hnedé.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *